På svampetur i Isabellas

Svampesæsonen er over os, og det fejrer jeg med en reportage fra en svampetur i Gribskov i seneste udgave af magasinet Isabellas.

Sidste år på denne tid satte jeg formanden for Svampeforeningen stævne og drog på svampetur i Gribskov. Det kan man nu læse om i min svampereportage i den seneste udgave af Isabellas, hvor jeg i øvrigt også har skrevet en guide til dejlige Skåne-Tranås på den anden side af sundet.

Jeg har også taget en del af billederne i artiklen, hvor en del dog også stammer fra billeddatabaser.

Skønne Skåne-Tranås i Isabellas

Landsbyen Skåne-Tranås i det sydligste Sverige er mest kendt for den fantastiske restaurant Daniel Berlin Krog. Men selv uden en reservation på restauranten er byen et besøg værd. Det har jeg skrevet om i seneste udgave af magasinet Isabellas.

Hånden på hjertet, så er Daniel Berlin nok min yndlingsrestaurant, der siden foråret i øvrigt har kunne sole sig i hele to skinnende michelinstjerner. Men resten af landsbyen, som restauranten ligger i, er altså også værd at besøge – med eller uden reservation hos landsbyens berømthed.

Byen byder nemlig på et par hyggelige caféer, en chokoladefabrik og sydsvensk idyl.

Jeg har både skrevet teksten og taget billederne til denne guide, som nu er i Isabellas.

Jeg skrev i øvrigt også lidt om Daniel Berlin tidligere på året på min blog.

Lav dine egne oste i Mad&Bolig

Hvor svært er det egentlig at lave sine egne – endda lagrede – oste? Faktisk ikke så svært endda. Det har jeg skrevet en artikel om i det seneste nummer af magasinet Mad&Bolig.

Det er nemlig overraskende let og sjovt at lave sine egne oste. Jeg blev inspireret til osteproduktion, da jeg deltog i et seminar med den canadiske osteguru David Asher, der har skrevet en forrygende grundbog i at lave sine egne oste derhjemme helt naturligt og uden alt muligt lir. Han er et af de mest inspirerende mennesker, jeg har mødt, og han er også interviewet i artiklen.

Denne artikel har jeg dog ikke selv leveret fotos til, da billederne i artiklen stammer far David Ashers bog.

Tekster til ny sushi-restaurant i Farum

Raw ‘n’ Rice er en ny sushibar i Farum, der netop er åbnet. Her tager man klar kommunikation alvorligt, så jeg blev hyret til at skrive små tekster til deres menukort.

Hvordan udtrykker man sin sushibars ideer og koncept på meget kort plads? Hvordan beskriver man sin virksomhed på én side i et menukort? Det kræver en præcis pen, og derfor hyrede Fetin Becin, der står bag Raw ‘n’ Rice, mig som tekstforfatter.

Det blev til en række helt kort tekster, som jeg er stort af, nu er på restaurantens menukort. Restauranten åbnede i denne uge, men fødevarebranchen er ikke uvant for Fetin Becin, der også står bag kvalitetspizzariaet Pizza di Napo i Hellerup.

Se menukortet (PDF)

www.RawnRice.dk

Madreportage om skaldyr i Oslo

Oslo byder på mere end Holmenkollen og det norske kongeslot. Byen er også rig på madoplevelser med fisk og skaldyr i verdensklasse. Det kan du læse om i denne uge i ugebladet Søndag, hvor jeg spiser alt godt fra havet i den norsk hovedstad.

I artiklen kommer jeg godt omkring i Oslo, hvor jeg blandt andet nyder hummere på en fiskekutter i havnen. Du kan også læse om en særlig skaldyrsmiddag på den trestjernede restaurant Maaemo med den danske kok Esben Holmboe Bang.

Jeg har leveret tekst og de fleste billeder til artiklen, der dog også er krydret lidt med ekstra billeder fra Visit Oslo.

Artiklen blev til, efter jeg sidste sommer besøgte Oslo på en pressetur. Jeg har også tidligere skrevet en artikel til Lokalavisen Havnefronten fra samme tur.

Fotos til tegneartikel i Hendes Verden

Hvordan kan man lære at tegne? Og hvordan illustrerer man det med fotos? Det var opgaven, da jeg drog ud som fotograf for ugebladet Hendes Verden, hvor jeg sammen med journalist Line Hvid besøgte tegneren Ingrid Lill.

Line Hvid havde været på et meget inspirerende tegnekursus hos billedkunstner og illustrator Ingrid Lill på Sydsjælland. Denne inspiration ville Line gerne give videre til læserne i Hendes Verden, og derfor besøgte vi sammen tegneren – Line for at skrive artiklen og jeg for at tage de tilhørende fotos.

Det var inspirerende – selv for mig, der ikke kan tegne overhovedet – at besøge Ingrid og være fuldt fokuseret på at være fotograf denne dag. Ofte er jeg afsted både som journalist og fotograf på samme tid, men det var ret skønt bare at kunne koncentrere mig om at tegne med mit kamera og formidle Ingrids tegnetips i billedform.

Line Hvid og jeg har arbejdet sammen på en hel række artikler til Hendes Verden. Dette var dog første gang, at det ikke var med stylede studiefotos, men derimod med fotos ude fra marken.

Artiklen er i Hendes Verden i denne uge.

 

Guide til La Paz i modemagasinet IN

Første side i artiklen i IN

I det nye nummer af modemagasinet IN kan du komme helt til tops. Her har jeg nemlig skrevet en guide til verdens højest beliggende hovedstad, La Paz i Bolivia. Jeg har også talt med danske Kamilla Seidler, der i en årrække stod bag den meget roste Restaurant Gustu i byen.

Artiklen giver tips til, hvad man kan opleve i byen, der giver en åndenød – både pga den ekstreme højde i ca. 3500 meters højde og pga. de smukke rammer, som Andesbjergene omkring byen giver.

Det er anden gang, jeg har leveret en artikel til IN, hvilket jeg er rigtigt stolt af. Jeg har også tidligere leveret en artikel om Florida til magasinet.

Kamilla Seidler og det bolivianske køkken har jeg jeg også tidligere været omkring i en stor artikel i Mad&Venner, ligesom jeg for flere år siden skrev en artikel i Jyllands Posten om hende, da hun var på visit hjemme i Danmark.

Sydfransk idyl på forsiden af Politiken Rejser

Saorge i Sydfrankrig er den mest vidunderlige bjergby, jeg nogensinde har besøgt. Den har jeg skrevet en stor artikel om i dagens udgave af Politiken, hvor henvisning til artiklen tilmed præger hele forsiden af rejsesektionen.

Byen ligger i det allerøstligste Frankrig i det smukke bjergområde Alpes Maritimes, kun få kilometer fra grænsen til Italien. Artiklen, hvor jeg også har taget billederne, fortæller om denne unikke perle af en by, som overhovedet ikke er overrendt af turister – trods sin skønhed og den romantiske kulisse.

Jeg er ekstra stolt af denne artikel, fordi den har fået lov til at præge hele forsiden af avisen rejsesektion. Det varmer ens rejsende hjerte, at man kan levere stof, der kan bruges i landets største dagblad.

Læs artiklen på Politiken.dk

Reportage fra Lønstrup i Ugebladet Søndag

I denne uge byder Ugebladet Søndag på en rejsereportage fra Lønstrup i Nordjylland. Her står jeg både for tekst og billeder til artiklen.

Der var perfekt vejr til en somnmerreportage i Lønstrup, da jeg i juni besøgte byen og resten af Nordjylland for at researche en række artikler herfra. Besøget i Lønstrup indebar også en middag på den skønne restaurant Villa Vest, som jeg har også har skrevet om på min madblog.

Jeg har også skrevet en artikel fra Lønstrup til Lokalavisen Havnefronten.

Ginmenukort og fotos til Bastard Café

Brætspilscaféen Bastard Café har udvidet til – ud over at have masser af spil på hylderne – også at være en velassorteret ginbar. Jeg har udarbejdet et ginmenukort til caféen, så kunderne kan få hjælp til at sammensætte den perfekte gin-tonic. Arbejdet indebar smageworkshop med caféens personale, tekstforfatning, foto og layout af menuen.

Hvordan skal man som kunde – og personale – kunne overskue omkring 40 forskellige gins og omkring 10 forskellige tonics? Hvordan laver man et match, så man er sikker på, at det smager godt og giver en god smagsoplevelse? Det gør man ved at bruge det ginmenukort, som jeg har udarbejdet for Bastard Café i Huset i Magstræde i Københaven.

For at kunne give så god en beskrivelse af de omkring 40 forskellige gins, afhold jeg sammen med Bastard Café en smageworkshop. Her smagte vi os igennem alle caféens gins og deres tonics og kom med alle de smagsassociationer, vi kunne. Vi afprøvede også forskellige mixes af gins og tonics.

På baggrund af den workshop tog jeg hjem og skrev beskrivelser af alle gins og tonics – og eftermagte i øvrigt dem alle. Jeg delte også de forskellige gins op i kategorier, så det er nemmere for kunderne at finde en, de kan lide. Ved hver gin er der også et par forslag til hvilke tonics, dens smager godt sammen med – det er nemlig bestemt ikke ligegyldigt.

Opgaven for Bastard Café indebar også fotos af caféen samt layout at menukortet.

Se ginmenukortet her (PDF)

Læs mere om Bastard Café