Madreportage om skaldyr i Oslo

Oslo byder på mere end Holmenkollen og det norske kongeslot. Byen er også rig på madoplevelser med fisk og skaldyr i verdensklasse. Det kan du læse om i denne uge i ugebladet Søndag, hvor jeg spiser alt godt fra havet i den norsk hovedstad.

I artiklen kommer jeg godt omkring i Oslo, hvor jeg blandt andet nyder hummere på en fiskekutter i havnen. Du kan også læse om en særlig skaldyrsmiddag på den trestjernede restaurant Maaemo med den danske kok Esben Holmboe Bang.

Jeg har leveret tekst og de fleste billeder til artiklen, der dog også er krydret lidt med ekstra billeder fra Visit Oslo.

Artiklen blev til, efter jeg sidste sommer besøgte Oslo på en pressetur. Jeg har også tidligere skrevet en artikel til Lokalavisen Havnefronten fra samme tur.

Fotos til tegneartikel i Hendes Verden

Hvordan kan man lære at tegne? Og hvordan illustrerer man det med fotos? Det var opgaven, da jeg drog ud som fotograf for ugebladet Hendes Verden, hvor jeg sammen med journalist Line Hvid besøgte tegneren Ingrid Lill.

Line Hvid havde været på et meget inspirerende tegnekursus hos billedkunstner og illustrator Ingrid Lill på Sydsjælland. Denne inspiration ville Line gerne give videre til læserne i Hendes Verden, og derfor besøgte vi sammen tegneren – Line for at skrive artiklen og jeg for at tage de tilhørende fotos.

Det var inspirerende – selv for mig, der ikke kan tegne overhovedet – at besøge Ingrid og være fuldt fokuseret på at være fotograf denne dag. Ofte er jeg afsted både som journalist og fotograf på samme tid, men det var ret skønt bare at kunne koncentrere mig om at tegne med mit kamera og formidle Ingrids tegnetips i billedform.

Line Hvid og jeg har arbejdet sammen på en hel række artikler til Hendes Verden. Dette var dog første gang, at det ikke var med stylede studiefotos, men derimod med fotos ude fra marken.

Artiklen er i Hendes Verden i denne uge.

 

Guide til La Paz i modemagasinet IN

Første side i artiklen i IN

I det nye nummer af modemagasinet IN kan du komme helt til tops. Her har jeg nemlig skrevet en guide til verdens højest beliggende hovedstad, La Paz i Bolivia. Jeg har også talt med danske Kamilla Seidler, der i en årrække stod bag den meget roste Restaurant Gustu i byen.

Artiklen giver tips til, hvad man kan opleve i byen, der giver en åndenød – både pga den ekstreme højde i ca. 3500 meters højde og pga. de smukke rammer, som Andesbjergene omkring byen giver.

Det er anden gang, jeg har leveret en artikel til IN, hvilket jeg er rigtigt stolt af. Jeg har også tidligere leveret en artikel om Florida til magasinet.

Kamilla Seidler og det bolivianske køkken har jeg jeg også tidligere været omkring i en stor artikel i Mad&Venner, ligesom jeg for flere år siden skrev en artikel i Jyllands Posten om hende, da hun var på visit hjemme i Danmark.

Sydfransk idyl på forsiden af Politiken Rejser

Saorge i Sydfrankrig er den mest vidunderlige bjergby, jeg nogensinde har besøgt. Den har jeg skrevet en stor artikel om i dagens udgave af Politiken, hvor henvisning til artiklen tilmed præger hele forsiden af rejsesektionen.

Byen ligger i det allerøstligste Frankrig i det smukke bjergområde Alpes Maritimes, kun få kilometer fra grænsen til Italien. Artiklen, hvor jeg også har taget billederne, fortæller om denne unikke perle af en by, som overhovedet ikke er overrendt af turister – trods sin skønhed og den romantiske kulisse.

Jeg er ekstra stolt af denne artikel, fordi den har fået lov til at præge hele forsiden af avisen rejsesektion. Det varmer ens rejsende hjerte, at man kan levere stof, der kan bruges i landets største dagblad.

Læs artiklen på Politiken.dk

Reportage fra Lønstrup i Ugebladet Søndag

I denne uge byder Ugebladet Søndag på en rejsereportage fra Lønstrup i Nordjylland. Her står jeg både for tekst og billeder til artiklen.

Der var perfekt vejr til en somnmerreportage i Lønstrup, da jeg i juni besøgte byen og resten af Nordjylland for at researche en række artikler herfra. Besøget i Lønstrup indebar også en middag på den skønne restaurant Villa Vest, som jeg har også har skrevet om på min madblog.

Jeg har også skrevet en artikel fra Lønstrup til Lokalavisen Havnefronten.

Ginmenukort og fotos til Bastard Café

Brætspilscaféen Bastard Café har udvidet til – ud over at have masser af spil på hylderne – også at være en velassorteret ginbar. Jeg har udarbejdet et ginmenukort til caféen, så kunderne kan få hjælp til at sammensætte den perfekte gin-tonic. Arbejdet indebar smageworkshop med caféens personale, tekstforfatning, foto og layout af menuen.

Hvordan skal man som kunde – og personale – kunne overskue omkring 40 forskellige gins og omkring 10 forskellige tonics? Hvordan laver man et match, så man er sikker på, at det smager godt og giver en god smagsoplevelse? Det gør man ved at bruge det ginmenukort, som jeg har udarbejdet for Bastard Café i Huset i Magstræde i Københaven.

For at kunne give så god en beskrivelse af de omkring 40 forskellige gins, afhold jeg sammen med Bastard Café en smageworkshop. Her smagte vi os igennem alle caféens gins og deres tonics og kom med alle de smagsassociationer, vi kunne. Vi afprøvede også forskellige mixes af gins og tonics.

På baggrund af den workshop tog jeg hjem og skrev beskrivelser af alle gins og tonics – og eftermagte i øvrigt dem alle. Jeg delte også de forskellige gins op i kategorier, så det er nemmere for kunderne at finde en, de kan lide. Ved hver gin er der også et par forslag til hvilke tonics, dens smager godt sammen med – det er nemlig bestemt ikke ligegyldigt.

Opgaven for Bastard Café indebar også fotos af caféen samt layout at menukortet.

Se ginmenukortet her (PDF)

Læs mere om Bastard Café 

Guide til Nordsjælland i Isabellas

Sommerlige Nordsjælland får den store tur i seneste nummer af magasinet Isabellas, hvor jeg har skrevet en seks siders guide til området.

I artiklen kommer jeg vidt omkring i det nordsjællandske sommerland, blandt andet Hillerød, Esrum Sø og Esrum Kloster, Tisvilde og meget mere. Her er tips til madoplevelser, natur og shopping i den særlige stil, som Isabellas læsere elsker.

Billederne har jeg også lavet.

Hjemmeside og fotos for billedskærer Victor Espinoza

Screendump fra artesano.dk

Da billedskærer Victor Espinoza skulle have lavet ny hjemmeside hyrede ham mig til både at lave hjemmesiden og tage de tilhørende fotos.

Victor Espinoza er noget så sjældent og dygtigt som en billedskærer. Victor skærer i træ og laver både udsmykninger og kunstværker fra bunden og restaurerer antikviteter – fx ved at lave nye ben til et antikt møbel.

Da Victor skulle have lavet en ny hjemmeside til sit firma, Artesano, hyrede han mig til at lave den lille hjemmeside og de tilhørende fotos. Jeg stod for opsætning af websites, tilretning tekster fra den gamle hjemmeside, tilpasning af en wordpress-skabelon og at tage billeder til sitet, så det udtrykker det unives, som Victor Espinoza bevæger sig i.

Og hvis jeg en dag skal have lavet træskærerarbejde, så ved jeg godt, hvor jeg skal gå hen.

Du kan se hjemmesiden på www.artesano.dk

Slentretur i Geneve i Ugebladet Søndag

Genve-artikel i ugelbadet Søndag

Tidligere på foråret var jeg en tur i Geneve, og det har jeg skrevet om i ugens udgave af Ugebladet Søndag.

Geneve er en dejlig by, og en dejlig by at skrive rejseartikler fra. Derfor er der i denne uge i Søndag en reportage fra den schweiziske storby, der har andet at byde på end store internationale organisationer. Her finder man også god mad, spændende kvarterer og endda fremragende lokal vin.

De fleste fotos i artiklen, har jeg også stået for.

Det er anden artikel fra turen til Geneve, der rammer landets medier. Tidligere har jeg også skrevet en artikel herfra til Lokalavisen Havnefronten (som du kan se her).

Jeg har også tidligere leveret rejseartikler til Søndag.

Floridas solskinskøkken i Mad&Venner

Madkulturen i Florida er præget af sol, havet og indflydelse fra mange steder på én gang. Det har jeg skrevet om i magasinet Mad&Venner. Desværre er det sidste artikel, jeg laver for bladet, for magasinet lukker til min store ærgrelse med dette nummer.

Ja, det er med stort vemod, at jeg hørte, at magasinet Mad&Venner lukker. Jeg har abonneret på bladet gennem mange år, og de sidste par år har jeg også været leverandør af artikler og billeder til magasinet. Men desværre satte Nordjyske Medier det til salg, men ingen købte det.

Men det er til gengæld med stolthed, at jeg er med i det nye nummer med seks farverige sider fra solskinsrige Florida, hvor jeg har smagt mig igennem staten. Jeg har også leveret billederne til artiklen – men undtagelse af opskriftsbillederne, som kommer fra den skønne kok Cindy Hutsons kogebog. Hende har jeg også talt med i artiklen – en ret fantastisk kvinde, i øvrigt.

Jeg håber, at nogle har modet til genoplive dette skønne blad. Det var en fornøjelse at læse og skrive til.