Demens er mere end Alzheimer

At demens er andet end blot Alzheimer ved Julie og Vibeke Kjær alt om. Som pårørende til en dement med en mindre kendt demensform kan det være svært at få omverdenen til at forstå, at demens ikke kun handler om manglende hukommelse. Det kan du læse om i forsidehistorien i Alzheimerforeningens blad, som jeg har skrevet.

Bladet fra Alzheimerforeningen sætter denne gang fokus på andre former for demens end Alzheimer. Og der findes mange varianter, der virker på forskellige måder.

Jeg har leveret forsidehtistiorioen og taget forsidefotoet. Jeg har også tidligere leveret artikler og fotos til bladet.

Læs artiklen her

Guide til havens spiselige ukrudt i Isabellas

Ukrudt behøves ikke være en irriterende plage for haveejeren. Det kan faktisk også være en velsmagende delikatesse. Det kan du læse om i seneste nummer af magasinet Isabellas, hvor jeg tog med naturvejleder og urte-ekspert Søren Espersen i haven.

I artiklen tager jeg med Søren Espersen ud i hans have i Hvidovre, hvor vi får masser af gode tips til at spise sin have – og at se alle de mange typer ukrudt som en ressource. Søren Espersen har endda også selv plantet noget af ukrudtet for at få mere af det.

Jeg har – udover at skrive artiklen – også taget samtlige fotos til artiklen i magasinet.

Isabellas er i øvrigt et magasin, jeg efterhånden har leveret en her stribe artikler til – tidligere om blandt andet chokolade i Belgien, blomster på Fejø og appelsinoplevelser på Mallorca.

www.isabellas.dk




Mallorca før grisefesten i Mad&Bolig

Hvordan var maden på Mallorca før masseturismen og alle grisefesterne? Det kan man læse om i seneste udgave af magasinet Mad&Bolig, hvor jeg har skrevet en artikel – faktisk den femte artikel i alt – fra en tur til Mallorca sidste år.

Artiklen ser på, hvad der kendetegner det rustikke mallorcinske køkken, kommer med forslag til råvarer og en række opskrifter på traditionel mad fra øen. Alle billeder til artiklen har jeg selv taget.

Min madblog blandt Danmarks bedste

Min blog, Mikkels Madblog, er simpelthen en af Danmarks bedste gourmetblogs. I hvert fald i følge websiden Du Glemmer Det Aldrig, der har spurgt deres brugere om, hvilke blogs, de synes bedst om. Det er jeg dælme stolt af.

Det er ikke hver dag, der regner hæderbevisninger ned over min madblog, som jo egentlig mest af alt er et hobbyprojekt ved siden af alt min freelancearbejde som blandt andet mad- og rejseskribent og tekstforfatter. Men her den anden dag skete der alligevel noget, der gjorde mig glad: Der kunne websiden Du Glemmer Det Aldrig fortælle, at min blog er af landets fem bedste blog, hvad angår gourmet.

De har spurgt deres læsere om, hvilke blogs, de synes om. Og her er  nærværende blog åbenbart en af dem, der er bleve nævnt af læserne.

Argumentet lyder blandt andet:

“I det hele taget er Mikkels Madblog en god blanding af appetitlige hverdagsretter og store michelinmundfulde, men begge dele fortælles i et sprog, der gør det let at forstå. Opskrifterne er ambitiøse, men som læser bliver du guidet hele vejen, og der er tid nok til at gå i detaljer med opskrifterne, så du ikke blot sidder med nogle flotte billeder og kringlede sætninger, men faktisk bliver taget helt med ind i smagenes verden; beskrivelserne af, hvorfor den vin er god til den ret, hvorfor der skal kardemomme i her eller tilføjes en karamelsauce der for at fuldende en dessert er nemlig en af bloggens klare styrker.”

Det gjorde mig rigtigt glad, især fordi de andre fire gourmetblogs, som også bliver nævnt er nogle af mine yndlingsblogs – og drevet af folk, jeg virkelig godt kan lide, og som jeg virkelig respekterer. Så tak for æren, jeg føler mig virkelig i godt selskab der. Så tillykke til jer andre også – også i de andre kategorier.

Læs hele artiklen hos duglemmerdetaldrig.dk

Se min blog på www.mikkelsmadblog.dk

Guide til Miamis Wynwood-kvarter i Politiken

I dagens udgave af Politiken kan du læse om fem oplevelser i de trendy Wynwood-kvarter i Miami.

Før jul var jeg på en pressetur i Florida, hvor jeg blandt andet tilbragte et par dage i Miami. Her var jeg blandt andet forbi Wynwood-kvarteret, der er en bydel fyldt med street art, kunst, gallerier, restauranter og små bryggerier.

I artiklen i Politiken giver jeg fem bud på, hvad man kan opleve i denne virkelig interessante bydel, der på mange måder er modpolen til det polerede Miami Beach.

Jeg har også tidligere skrevet rejsestof til Politiken, ligesom jeg har også har skrevet en artikel om Miami til lokalavisen Havnefronten. Flere artikler følger i øvrigt fra Florida.

Restaurant-portræt og fotos i ny byguide

URBAN Guide er en ny online byguide til København med fokus på især byens mange restauranter. Til denne nye guide har jeg skrevet et portræt af den nyåbnede – og i øvrigt fremragende – Restaurant G på Vesterbro.

Restaurant G er en ny restaurant på Vesterbro i København med høje ambitioner og virkelig velsmagende mad til fornuftige priser. I den ny URBAN Guide har jeg mødt de to personer bag Restaurant G, som jeg tegner et portræt af i artiklen.

Jeg har også leveret fotos til artiklen.

Læs artiklen om Restaurant G på URBANguide.dk

Fotos og styling til to artikler i Hendes Verden

Jeg har leveret fotos og stylet dem i to artikler i seneste udgave af ugebladet Hendes Verden, som er på gaden i dag. Det er to krea-sager, udarbejdet af journalist Line Hvid.

Line og jeg har et fast samarbejde, hvor hun udvikler ideer og artikler til krea-sager i bladet, hvor jeg så styler og tager fotos.

Jeg er meget stolt af og glad for samarbejdet med denne dygtige krea-kvinde, som i øvrigt også er min hustru. Skønt med sådan et professionelt samarbejde på hjemmefronten.

Vi har også tidligere lavet sager for Hendes Verden og søster-magasinet Sallys Ideer.

 

Forsidehistorie i Alzheimerforeningens blad

Skærmbillede 2017-11-28 kl. 11.10.42

At være pårørende til en dement er altid svært – og måske endnu sværere er det, når man bor langt væk fra den, der forsvinder mere og mere ind i sig selv. Det kan man læse om i artikel i seneste udgave af Alzheimerforeningens medlemsblad, hvor jeg skrevet om Zarina, der bor langt fra sin far med demens – og hvor jeg også har taget billederne til artiklen, herunder forsidefotoet.

Bladet sætter denne gang fokus på at være søn eller datter af en dement, og min artikel handler om Zarina og hendes kamp for at være der for sin far, når han bor på Mors og hun i Kolding – og om de omkostninger det har haft for hende at balancere arbejde, børn og sin syge far.

Det er tredje blad i træk, at jeg har leveret artikler til Alzheimerforeningen. Og anden gang, at jeg står for forsidefotoet.

Skærmbillede 2017-11-28 kl. 11.10.52

Kartoffelhistorie i Politiken

Skærmbillede 2017-11-25 kl. 09.51.21

Der er fokus på kartofler i dagens udgave af Politiken. Her har jeg nemlig – i anledning af at fire topkokke har udgivet en ny kogebog – skrevet en artikel om kartofler.

I artiklen taler jeg med kokken Hans Beck Thomsen fra Café Stranden i Henne – tidligere indehaver af Henne Kirkeby Kro – og med madhistoriker Bettina Buhl. Artiklen fortæller om kartoflens fortræffeligheder og kulturhistorie.

Skærmbillede 2017-11-25 kl. 09.51.23

Artikel om Mallorca i Isabellas

p116-120_2017DKISA6_116_Mallorca-807722 (1)_Side_2 kopi

Den solskinsrige middelhavsø Mallorca er omdrejningspunktet for en stor artikel, som jeg har skrevet til livstilsmagasinet Isabellas. Artiklen er den fjerde, jeg har udgivet fra øen, efter jeg var på en pressetur dernede i foråret.

Denne artikel fokuserer på nogle af de ukendte sider af øen, og jeg er blandt andet på besøg i en økologisk appelsinplantage sammen med den danske kok Helle Alexandersen, der bor og arbejder på øen.

Jeg har også taget samtlige fotos til artiklen.

Tidligere har jeg publiceret artikler fra øen i magasinet Mad&Venner samt i ugebladene Søndag og Femina.

p116-120_2017DKISA6_116_Mallorca-807722 (1)_Side_3 p116-120_2017DKISA6_116_Mallorca-807722 (1)_Side_4 p116-120_2017DKISA6_116_Mallorca-807722 (1)_Side_5