Øl- og ostesmagning for tredje år i træk

Mikkel på Tangkrogen i Århus
Hvordan sætter man øl til sine oste? Det var spørgsmålet, jeg for tredje år i træk forsøgte at besvare på Castellos stand på Food Festiaval i Århus. Her holdt jeg nemlig en række oplæg og tilhørende smagninger, hvor gæsterne kunne blive klogere på netop den kombination.

9 gange på tre dage afholdt jeg smagninger i kunsten at sætte øl og ost sammen. Det foregik på Castellos  stand på Food Festival . Konceptet var, at jeg fortalte lidt om det at kombinere ote og øl og gav nogle generelel tips, inden gæsterne fik lov til at smage tre forskellige oste, sat sammen med to øl hver.

Og det var en stor succes, hvor de besøgende ved smagningen tydeligt lærte noget, de kunne tage med hjem. Mange gav udtryk for, at det var virkeligt gode matches, jeg havde lavet, og at de aldrig før havde prøvet at sætte øl og oste sammen - og at de ville gå hjem og lege mere med det derhjemme.

Mange ilede også over til Castellos bod med ostesalg og til Thisted Bryghs' stand for at købe de øl, jeg serverede - de var nemlig alle stillet til rådighed af det dejlige bryghus fra Thy, som også var tilfredse med samarbejdet, som Salgschef Stefan Daugbjerg udtrykker det:

"Tak for et super samarbejde og setup på årets Foodfestival. Øl og ost gav smagsoplevelserne frit løb hos alle de mange gæster og det blev formidlet på fornemmeste vis. Vi ser bestemt frem til, at gentage det næste år," skrev han på LinkedIn om arrangementet.

Formidling i øjenhøjde

For mig er det altid - og nu for tredje år i træk - en fornøjelse at arbejde med formidling på denne måde og stå ansigt til ansigt med folk. Det gør man jo ellers ikke, når man skriver artikler. Det er også en fornøjelse og en spændende faglig udfordring at sætte sin viden i spil og blandt andet smage sig igennem en lang række øl og oste på forhånd. For selvom det ser let ud at servere tre oste og seks øl, så kræver det forberedelse og en indsats at udvælge netetop dem.

Derfor er det også en glæde, at Castello i år valgte at udvide samarbejdet på standen til alle tre dage på Food Festival, så jeg i alt afholdt ni oplæg og smagninger. Tidligere har jeg kun været på festivalen og kørt tre smagninger om fredagen.

Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg håber på at være tilbage - og jeg stiller også gerne op andre steder med min øl- og osteoplæg.

Forventningsfulde festivalgæster klar til at smage øl og ost