Politiken

Jeg har især skrevet mad- og rejseartikler til Politiken.

Siden 2016 har leveret tekster og fotos til Danmarks største dagblad, Politiken. Det har især været om mad i sektionerne Spis&Bo og Lørdagsliv samt rejser til avisens rejsesektion.

Jeg har desuden skrevet en enkelt artikel om antikviteter.

Ydelser for denne kunde

Relevante nyheder og cases

Tilbage i maj var jeg en tur på vandretur i Tjekkiet, hvor vi gik fra bryggeri til bryggeri i bjergområderne i den nordlige del af landet. Det er nu blevet til en reportage, der er at finde i dagens rejsesektion i Politiken.
Daniel Berlin er en af Sveriges absolut bedste kokke. Han åbnede for nylig sin nye vidunderlige Restaurant Vyn i Skåne, efter han havde været væk i nogle år. Det gemmer der sig desværre en tragisk historie i. I går i Politikens Rejsesektion havde jeg et portræt af den svenske mesterkok.
For et år siden var jeg på Maldiverne. Her mødte jeg guiden Neus Segura, der også arbejder med at registrere og rehabilitere havskildpadder. Hende kan du læse et portræt af i dagens rejsesektion i Politiken.
Skjult under en bakke i Tjekkiets næststørste by ligger den atomsikre bunker 10-Z, der under den kolde krig stod klar til at beskytte byens elite. Den fungerer i dag som et museum og et hostel, og det har jeg skrevet en reportage om i dagens udgave af Politikens rejsesektion.
Der er portræt af den norske professionelle sanker Jim-André Stene i Politikens rejsesektion i dag. Ham mødte jeg for nylig, da jeg var i Trondheim. Det interessante er, at han indtil for få år siden hadede naturen - og nu lever han af den.
Der er bumlende sporvognstur og forside-henvisning i dagens udgave af Politiken. Jeg har nemlig skrevet en reportage fra verdens ældste stadig fungerende sporvognslinje i New Orleans.
Kombucha kan være et spændende alkoholfrit alternativ til fx vin eller en sodavand. Det viser min test i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere har smagt på seks forskellige kombuchaer.
I dagens udgave af Politikens rejsesektion kan du tage med mig på vandretur til Europas lavest beliggende gletscher, der ligger ved Leogang i Østrig. På vejen op til denne meget lille gletscher ser jeg sammen med en guide på, hvordan man her på bjergsiden kan se klimaforandringerne. Og det handler om meget mere en smeltende is.
I juni åbnede en ny vandrerrute ved Møns Klint - en rute så unik og spektakulær, at den straks blev kåret til Europas Bedste af det tyske vandrerinstitut. Jeg har gået ruten, og det kan du læse om i en stor reportage i dagens udgave af Politiken Rejser.
Hvordan er det at besøge Disneyland Paris, når man egentlig ikke har lyst? Altså når børn, hustru og svigerforældre har glædet sig intenst i flere år, takket være coronaudsættelser? Og kan man finde magien alligevel? Det har jeg skrevet en klumme om i Politikens rejsesektion.
Nutella fra italienske Ferrero har lagt navn til en hel produktkategori. Men hvilken nøddecreme - aka Nutella - er egentlig den bedste? Det har jeg testet i dagens udgave af Politiken.
For et par uger siden var jeg med familien på Bornholm. Her besøgte vi blandt andet den skønne Hjorths Fabrik, hvor vi prøvede kræfter med selv at lave keramik. Det har jeg skrevet en artikel om til dagens udgave af Politikens rejseredaktion.
Der er storslået natur på det nordlige Als, hvor man har lavet et storstilet naturgenopretningsprojekt. Her blev en række fjordarme tilbage i 1800-tallet lavet til landbrugsjord, men er nu lavet om til søer. Det kan du læse en reportage fra i dagens udgave af Politiken Rejser.
De skal hverken være med fuldkorn eller være proppet med kardemomme. Det er konlusionen af min test af kammerjunkere i dagens udgave af Politiken.
Elsker du god mad og høje bjerge? Så er Salzburgerland i Østrig værd at besøge. Og mangler du inspiration, så læs de tips til fem madoplevelser i delstaten, som jeg havde i Politiken i Søndags.
Der er langt mellem de gode bidder, når vi taler donuts. Det viser den test, jeg lavede til Politiken i Lørdags. Her var kun to ud af seks testede do donuts værd at sætte tænderne i.
Hvordan bliver tang en naturlig del af vores hverdagsmad. Det var spørgsmålet, da Havhøst inviterede en flok kokke til jamsession. Jeg var med med notesblok og kamera og havde i lørdags en reportage herfra i Politikens Lørdagsliv.
I disse år kan bøffer sagtens bestå helt af planter. Men hvordan får man den til at hænge sammen og smage allerbedst? Det tog jeg en snak med Planteslagterne i Kødbyen om, og det kan man læse om i dagens udgave af Politiken.
Hvilken sødmælksyoghurt er bedst? Det får du svar på i dagens test i Politiken.
Her i corona-lockdown er det gået helt amok med fastelavnsbollesalget. Men hvilke er egentlig de bedste? Det testede vi i lørdagens udgave af Politiken.