Madjournalistik

Jeg er professionel madskribent og skriver blandt andet om mad for Politken og magasinet Food&Drink, som jeg er redaktør for.

Mad og madlavning er en af mine store passioner. Og mad er mere end blot god smag og det at blive mæt. Mad er æstetik, oplevelser og måske endda kunst. Derfor skriver jeg også om mad. Fordi jeg vil lære andre om den skønne verden, der gemmer sig i gastronomien. Og fordi jeg elsker at formidle og inspirere.

Madskribent for magasiner og aviser

Jeg skriver om mad og restauranter for en vifte af aviser og magasiner, blandt andet Politiken og magasinet Food&Drink. Sidstnævnte er jeg også redaktør for. Tidligere har jeg også skrevet ugentlige opslag i Jyllands Postens daværende søndagssektion JP W, ligesom jeg gennem flere år skrev restaurantartikler i den nu lukkede lokalavis Havnefronteen. Ligeledes har jeg også leveret artikler om gastronomi til de hedengangne magasiner Mad&Venner og Smagogbehag.

I mine artikler komme jeg bredt rundt i den gastronomiske verden. Jeg laver interviews med kokke, skriver om trends og tendenser og laver restaurantportrætter. Jeg udvikler også opskrifter og tester tilberedningsmetoder og køkkengrej.

Opskriftsudvikling

Jeg udvikler også opskrifter på velsmagende mad, ligesom jeg ofte for billederne selv til opskrifterne.

Læs mere om opskriftsudvikling

Også madfotograf

Ud over at skrive om mad fotograferer jeg også mad - for eksempel til restauranter og til magasiner, aviser og andre kunder. Dermed kan jeg også levere fotos til artikler mad - også når det gælder opskrifter og studiefotos.

Se eksempler på modbilleder på fotograf-hjemmeside

Relevante nyheder og cases

Daniel Berlin er en af Sveriges absolut bedste kokke. Han åbnede for nylig sin nye vidunderlige Restaurant Vyn i Skåne, efter han havde været væk i nogle år. Det gemmer der sig desværre en tragisk historie i. I går i Politikens Rejsesektion havde jeg et portræt af den svenske mesterkok.
Der er portræt af den norske professionelle sanker Jim-André Stene i Politikens rejsesektion i dag. Ham mødte jeg for nylig, da jeg var i Trondheim. Det interessante er, at han indtil for få år siden hadede naturen - og nu lever han af den.
Kombucha kan være et spændende alkoholfrit alternativ til fx vin eller en sodavand. Det viser min test i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere har smagt på seks forskellige kombuchaer.
Der er en ny stor, og spændende kunde i porteføljen her i det nye år. Jeg er nemlig tiltrådt som redaktør for magasinet Food&Drink, der 9 gange om året blivet sendt ud til kokke, restauranter, kantiner og andre i foodservicebranchen. Redaktøropgaven er en stor og spændnede opgave, der passer perfekt ind i min freelanceforretning, som stadig kører videre - og selvfølgelig stadig med plads til både nye og eksisterende kunder.
Nutella fra italienske Ferrero har lagt navn til en hel produktkategori. Men hvilken nøddecreme - aka Nutella - er egentlig den bedste? Det har jeg testet i dagens udgave af Politiken.
De skal hverken være med fuldkorn eller være proppet med kardemomme. Det er konlusionen af min test af kammerjunkere i dagens udgave af Politiken.
Der er langt mellem de gode bidder, når vi taler donuts. Det viser den test, jeg lavede til Politiken i Lørdags. Her var kun to ud af seks testede do donuts værd at sætte tænderne i.
Hvordan bliver tang en naturlig del af vores hverdagsmad. Det var spørgsmålet, da Havhøst inviterede en flok kokke til jamsession. Jeg var med med notesblok og kamera og havde i lørdags en reportage herfra i Politikens Lørdagsliv.
I disse år kan bøffer sagtens bestå helt af planter. Men hvordan får man den til at hænge sammen og smage allerbedst? Det tog jeg en snak med Planteslagterne i Kødbyen om, og det kan man læse om i dagens udgave af Politiken.
Hvilken sødmælksyoghurt er bedst? Det får du svar på i dagens test i Politiken.
Her i corona-lockdown er det gået helt amok med fastelavnsbollesalget. Men hvilke er egentlig de bedste? Det testede vi i lørdagens udgave af Politiken.
Er burgerbøffer lavet udelukkende af planter værd at sætte tænderne i? Ja, måtte de to testdommere konstatare, da jeg lavede en test af netop veganske burgerbøffer i Politiken.
Der er fokus på både en high end vegansk restaurant og fast food på den lækre måde i nyeste udgave af Arlas Gastro-magasin, henvendt til professionelle kokke. Her har jeg i seneste nummer stået for tekst og foto til to af magasinets artikler.
Der er stor forskel på rødkål i de danske supermarkeder. Det er konklusionen i dagens udgave af Politiken, hvor jeg i julens anledning har haft to dommere til at prøvesmage rødkål.
Den prisbelønnede og populære madblog Gastromand hører til blandt de største i Danmark. Jeg er begyndt at levere opskrifter og billeder til bloggen.
Eddike er surt og helt fantastisk - både til at give smag og til at konservere. Det ser jeg nærmere på i denne udgave af magasinet Mad&Bolig.
Hvilken pålægschokolade er værd at spise? Og hvilke smager af dårlig kakao med flormelis? Det var spørgsmået, da jeg i Politikens Lørdagsliv testede chokolade til at komme på brødet.
Lige uden for Tisvildeleje i Nordsjælland ligger gård-restauranten Rabarbergaarden. Et smukt sted med dejlig mad, som jeg i seneste udgave af magasinet Isabellas tegner et portræt af.
Markedet for vegansk is stormer frem, men smagsmæssigt er de ikke imponernede. Det er konklusionen fra de to tommere, som jeg lod smage sig igennem seks varianter af vegansk is til en test Politiken.
Hvilken smør er egentlig bedst? Er det den eksotiske fra Frankrig med saltkrystaller? Eller er det en lige-ud-ad-landevejen dansk smør, der smager balanceret af syrnet fløde? Det så jeg nærmere på i Lørdags i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere smagte mig igennem seks slags smør fra de danske supermarkeder.