Madjournalistik

Jeg professionel madskribent og skriver blandt andet om mad for Politken, Havnefronten og magasinet Mad&Bolig. Derudover driver jeg min egen madblog, hvor jeg fortæller om min store passion for den gastronomiske verden.

Mad og madlavning er en af mine store passioner. Og mad er mere end blot god smag og det at blive mæt. Mad er æstetik, oplevelser og måske endda kunst. Derfor skriver jeg også om mad. Fordi jeg vil lære andre om den skønne verden, der gemmer sig i gastronomien. Og fordi jeg elsker at formidle og inspirere.

Madskribent for magasiner og aviser

Jeg skriver om mad og restauranter for en vifte af aviser og magasiner, blandt andet Politiken og Mad&Bolig, ligesom jeg laver restaurantportrætter i København for lokalavisen Havnefronten. Tidligere har jeg også - indtil tillægget lukkede - skrevet et fast ugentligt opslag i Jyllands Postens daværende søndagssektion JP W. Jeg har også leveret artikler om gastronomi til de nu lukkede magasiner Mad&Venner og Smagogbehag.

I mine artikler komme jeg bredt rundt i den gastronomiske verden. Jeg laver interviews med kokke, skriver om trends og tendenser og laver restaurantportrætter. Jeg udvikler også opskrifter og tester tilberedningsmetoder og køkkengrej.

Opskriftsudvikling

Jeg udvikler også opskrifter på velsmagende mad, ligesom jeg ofte for billederne selv til opskrifterne.

Læs mere om opskriftsudvikling

Madblogger

Jeg driver også min egen blog om mad og gastromi. Her publicerer jeg opskrifter på både hverdags- og festmad, restaurantanmeldelser og reportager fra madoplevelser i både Danmark og det store udland. Bloggen blev i foråret kåret som en af Danmarks fem bedste gourmetblogs af websitet duglemmerdetaldrig.dk.

Se min madblog

Også madfotograf

Ud over at skrive om mad fotograferer jeg også mad - både til magasiner, aviser og andre kunder. Dermed kan jeg også levere fotos til artikler mad - også når det gælder opskrifter og studiefotos.

Se eksempler på mine madbilleder

Relevante nyheder og cases

Hvordan sætter man øl til sine oste? Det var spørgsmålet, jeg for tredje år i træk forsøgte at besvare på Castellos stand på Food Festiaval i Århus. Her holdt jeg nemlig en række oplæg og tilhørende smagninger, hvor gæsterne kunne blive klogere på netop den kombination.
Skal man være kæmpe vinnørd for at åbne sin egen vingård? Ikke hos Vejrhøj Vin, hvor Niels og Nina Fink intet anede om vinproduktion, da de besluttede at åbne en vingård i Odsherred. Allievel laver de noget af Danmarks bedste hvidvin. Dem kan du læse om i seneste udgave af Isabellas.
Der er test af tre forskellige grillmetoder og tips til gode steder at drikke i København i seneste udgave af magasinet Mad&Bolig Gourmet
Snegle på bordet associeres af mange med noget ærkefransk. Men snegle hører sig til i mange forskellige køkkener - også i det danske. Det kan man læse om i min artikel om snegle i seneste udgave af Mad&Bolig.
Hvordan laver man en lækker vegetarisk forårsret med ost? Det var udfordringen, da jeg skulle udvikle en opskrift til kampagnen Ost&Ko, som Mejeriforeningen står bag.
For få år siden var alle nye restauranter med ambitioner i København nordisk inspirerede. Sådan er det ikke mere, hvor masser af asiatiske og latinamerikanske steder kommer til. Men faktisk er de også nordisk inspirerede, fortæller jeg i min artikel fra iByen i Politiken.
For de sultne er der alt fra gademad til trestjernet michelinluksus i kinesiske Macayu, vest for Hong Kong. Det kunne man læse om i går i Politikens rejsesektion.
Hvad er forskellen egentlig på de hårde oste, man ofte spiser revet på pastaretter? Det har jeg skrevet en artikel om i Politkens Lørdagsliv.
Mejeriforeningen står bag kampagnen Ost&Ko, der sætter fokus på danske oste. Kampagnen har netop udsendt et magasin, som jeg har leveret og stylet to opskrifter til.
Hvordan laver man bedst bearnaise? Og hvor er de bedste steder at spise fast food i København? Det får du gode bud på i seneste udgave af magasinet Mad&Bolig Gourmet, hvor jeg har testet tre forskellige måder at lave bearnaise på og talt med indehaveren af Gasoline Grill om fast food-steder.
Dansk vin er faktisk værd at drikke. Derfor tager jeg temperaturen på dansk vin i en stor artikel i seneste udgave af Mad&Bolig.
Svampesæsonen er over os, og det fejrer jeg med en reportage fra en svampetur i Gribskov i seneste udgave af magasinet Isabellas.
Landsbyen Skåne-Tranås i det sydligste Sverige er mest kendt for den fantastiske restaurant Daniel Berlin Krog. Men selv uden en reservation på restauranten er byen et besøg værd. Det har jeg skrevet om i seneste udgave af magasinet Isabellas.
Hvor svært er det egentlig at lave sine egne – endda lagrede – oste? Faktisk ikke så svært endda. Det har jeg skrevet en artikel om i det seneste nummer af magasinet Mad&Bolig.
Oslo byder på mere end Holmenkollen og det norske kongeslot. Byen er også rig på madoplevelser med fisk og skaldyr i verdensklasse. Det kan du læse om i denne uge i ugebladet Søndag, hvor jeg spiser alt godt fra havet i den norsk hovedstad.
Madkulturen i Florida er præget af sol, havet og indflydelse fra mange steder på én gang. Det har jeg skrevet om i magasinet Mad&Venner. Desværre er det sidste artikel, jeg laver for bladet, for magasinet lukker til min store ærgrelse med dette nummer.
For anden gang stiller kokken fra Svinkløv Badehotel, Kenneth Toft-Hansen, op i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d’Or. Læs mit interview med ham i seneste udgave af Mad&Venner.
URBAN Guide er en ny online byguide til København med fokus på især byens mange restauranter. Til denne nye guide har jeg skrevet et portræt af den nyåbnede – og i øvrigt fremragende – Restaurant G på Vesterbro.
Der er fokus på kartofler i dagens udgave af Politiken. Her har jeg nemlig – i anledning af at fire topkokke har udgivet en ny kogebog – skrevet en artikel om kartofler.
I det seneste nummer af magasinet Mad&Venner er der et 9 siders tema om den gastronomiske udvikling i det fattige sydamerikanske land Bolivia. Jeg har skrevet hele temaet og har taget samtlige billeder hertil.