Journalistik

Jeg tilbyder journalistiske artikler og produkter i alle genrer – til alt fra aviser og magasiner til webmedier og client publishing-produkter.

Jeg sætter en dyd i, at mine journalistiske produkter er velskrevne og velresearchede, ligegyldig om det er lange artikler eller korte notitser.

Mine kunder er primært magasiner og aviser, hvor jeg skriver mad- rejse- og livstilsorienterede artikler.

Jeg har en stor viden om den gastronomiske verden, men tilbyder også artikler om andre emner og til andre medier. Blandt andet har jeg også leveret artikler til annonce-indstik i Dagbladet Politiken og skrevet flere artikler om design og antikviteter til Politiken. Dertil kommer, at jeg er erfaren rejsejournalist, som leverer rejsereportager til en række medier.

Jeg har også erfaring som redaktør, blandt andet fra magasinet Food&Drink, som jeg siden starten af 2023 har været redaktør for.

Også med strategisk fokus

Der er dog også mere alvorlige emner på bloggen, når jeg skriver artikler om demens til Alzheimerforeningens medlemsblad - et magasin, jeg har også har været gæsteredaktør for. Og jeg har stor erfaring med at levere artikler med et strategisk fokus - fx i annonceindstik eller i kundemagasiner.

Jeg har også tidligere blandt andet været fast skribent for det nu nedlagte magasin NYIDANMARK (Integrationsministeriet), redaktør og skribent for tre magasiner i Det Danske Spejderkorps og været filmanmelder og journalist for filmnet.dk.

Jeg leverer i øvrigt selv fotos til de fleste af de artikler, jeg laver. Derfor kan det ofte betale sig at sende mig afsted på en opgave, hvor der både kommer fængende ord og gode billeder med hjem.

Kontakt mig endelig, hvis du har brug for en skribent til dine udgivelser.

Relevante nyheder og cases

Daniel Berlin er en af Sveriges absolut bedste kokke. Han åbnede for nylig sin nye vidunderlige Restaurant Vyn i Skåne, efter han havde været væk i nogle år. Det gemmer der sig desværre en tragisk historie i. I går i Politikens Rejsesektion havde jeg et portræt af den svenske mesterkok.
For et år siden var jeg på Maldiverne. Her mødte jeg guiden Neus Segura, der også arbejder med at registrere og rehabilitere havskildpadder. Hende kan du læse et portræt af i dagens rejsesektion i Politiken.
Skjult under en bakke i Tjekkiets næststørste by ligger den atomsikre bunker 10-Z, der under den kolde krig stod klar til at beskytte byens elite. Den fungerer i dag som et museum og et hostel, og det har jeg skrevet en reportage om i dagens udgave af Politikens rejsesektion.
Der er portræt af den norske professionelle sanker Jim-André Stene i Politikens rejsesektion i dag. Ham mødte jeg for nylig, da jeg var i Trondheim. Det interessante er, at han indtil for få år siden hadede naturen - og nu lever han af den.
Der er bumlende sporvognstur og forside-henvisning i dagens udgave af Politiken. Jeg har nemlig skrevet en reportage fra verdens ældste stadig fungerende sporvognslinje i New Orleans.
Kombucha kan være et spændende alkoholfrit alternativ til fx vin eller en sodavand. Det viser min test i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere har smagt på seks forskellige kombuchaer.
I dagens udgave af Politikens rejsesektion kan du tage med mig på vandretur til Europas lavest beliggende gletscher, der ligger ved Leogang i Østrig. På vejen op til denne meget lille gletscher ser jeg sammen med en guide på, hvordan man her på bjergsiden kan se klimaforandringerne. Og det handler om meget mere en smeltende is.
Der er en ny stor, og spændende kunde i porteføljen her i det nye år. Jeg er nemlig tiltrådt som redaktør for magasinet Food&Drink, der 9 gange om året blivet sendt ud til kokke, restauranter, kantiner og andre i foodservicebranchen. Redaktøropgaven er en stor og spændnede opgave, der passer perfekt ind i min freelanceforretning, som stadig kører videre - og selvfølgelig stadig med plads til både nye og eksisterende kunder.
I juni åbnede en ny vandrerrute ved Møns Klint - en rute så unik og spektakulær, at den straks blev kåret til Europas Bedste af det tyske vandrerinstitut. Jeg har gået ruten, og det kan du læse om i en stor reportage i dagens udgave af Politiken Rejser.
Hvordan er det at besøge Disneyland Paris, når man egentlig ikke har lyst? Altså når børn, hustru og svigerforældre har glædet sig intenst i flere år, takket være coronaudsættelser? Og kan man finde magien alligevel? Det har jeg skrevet en klumme om i Politikens rejsesektion.
Endnu en magasinkunde har meldt sig hos mig. Denne gang er det Møde- og Eventmagasinet, som jeg de sidste to udgaver har leveret artikler til - blandt andet om mødedestinationer i Vestdanmark og glamping som mødeform.
Lige før corona lukkede verden ned var jeg en tur på Langkawi Malaysia. Det er nu blevet til en guide i Børsen.
Nutella fra italienske Ferrero har lagt navn til en hel produktkategori. Men hvilken nøddecreme - aka Nutella - er egentlig den bedste? Det har jeg testet i dagens udgave af Politiken.
Luksusresortet Anantara Mai Khao på Phuket, Thailand, er et af de lækreste steder, jeg har boet. Det har jeg skrevet om i Børsen.
For et par uger siden var jeg med familien på Bornholm. Her besøgte vi blandt andet den skønne Hjorths Fabrik, hvor vi prøvede kræfter med selv at lave keramik. Det har jeg skrevet en artikel om til dagens udgave af Politikens rejseredaktion.
Der er storslået natur på det nordlige Als, hvor man har lavet et storstilet naturgenopretningsprojekt. Her blev en række fjordarme tilbage i 1800-tallet lavet til landbrugsjord, men er nu lavet om til søer. Det kan du læse en reportage fra i dagens udgave af Politiken Rejser.
Porto er en guddommeligt smuk by, beliggende ved Atlanterhavet og Douroflodens udløb. Skønt er også området øst for byen med vinmarker og masser af oplevelser. Og du kan komme med til det hele i ugens udgave af Femina, hvor jeg har lavet en guide til byen og området omkring.
Hvordan får man bedst sat ladestandere på til elbiler i andelsforeninger. Det ser jeg på i seneste udgave af ABF Nyt, medlemsbladet for Andelsboligernes Fællesrepræsentation.
De skal hverken være med fuldkorn eller være proppet med kardemomme. Det er konlusionen af min test af kammerjunkere i dagens udgave af Politiken.
Der er langt mellem de gode bidder, når vi taler donuts. Det viser den test, jeg lavede til Politiken i Lørdags. Her var kun to ud af seks testede do donuts værd at sætte tænderne i.